https://certdoc.blogspot.ro/

https://www.responsabilitatesociala.ro/editoriale/exploatarea-responsabila-a-padurilor-si-standardul-fsc.html

 

deoarece cererea de produse certificate FSC continua sa creasca, aspectul acesta a devenit un subiect important.

fara nici o concesie facuta in detrimentul calitatii hartiei.

 

FSC ® – Ce reprezintă acest lucru?
FSC ® (Forest Stewardship Council) este un certificat pentru lemn care garantează provenienţa lemnului din exploatarea ecologică şi acceptabilă din punct de vedere social a pădurilor. În cadrul prelucrării ulterioare se garantează prin intermediul verificărilor că lemnul FSC ® nu este amestecat neautorizat cu lemn necertificat şi că este marcat în mod corespunzător.

FSC (Forest Stewardship Council) este un consiliul internaţional independent de administrare a pădurilor şi asigură că lemnul utilizat ca materie primă la producerea hârtiei este de origine controlată. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute certificate şi obţinerea lui garantează consumatorul că sunt îndeplinite criterii de management ecologic ce serveşte interesele şi drepturile populaţiei.
Informaţii detaliate privind modul de organizare şi funcţionare a acestui sistem puteţi afla vizitând site-ul oficial www.fsc-info.org.

 

Resursele forestiere trebuie gestionate astfel încât să satisfacă nevoile sociale, economice, ecologice şi culturale ale generaţiilor prezente şi viitoare. Conştientizarea publicului privind distrugerea şi degradarea pădurilor a condus la cerinţa acestuia ca prin cumpărarea de produse din lemn să nu contribuie la distrugerea pădurilor ci, dimpotrivă, să aibă garanţia că generaţiile viitoare vor putea beneficia de acestă resursă valoroasă. Certificarea a apărut şi s-a dezvoltat ca răspuns la această cerinţă.

 

 

În 1993, la iniţiativa organizaţiilor forestiere profesionale, companiilor de exploatare şi prelucrare a lemnului, proprietarilor de pădure, organizaţiilor de mediu şi a celor pentru protejarea populaţiilor indigene, a fost înfiinţată Forest Stewardship Council (Consiliul pentru Gospodărirea Pădurilor), organizaţie internaţională non-guvernamentală, independentă, şi non-profit. Scopul FSC este de a sprijini gestionarea durabilă şi responsabilă din punct de vedere ecologic, social şi economic a pădurilor globului. Pentru a atinge acest scop, membrii FSC au stabilit standarde de certificare a modului de gestionare a pădurilor şi de comercializare a lemnului, care includ 10 principii şi 56 criterii de natură ecologică, socială şi economică.

 

Forest Stewardship Council (FSC)

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizatie independenta, neguvernamentala si non-profit aparuta in anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil in padurile din intreaga lume.

Organizatia opereaza la nivel international si ofera servicii prin centrul FSC International situat in Bonn, Germania, precum si prin intermediul unei retele internationale de Initiative Nationale

 

Principalele atributii ale FSC:

 

Prin cumpararea de produse din lemn independent certificate, se garanteaza ca lemnul utilizat in produsul respectiv provine din paduri gestionate durabil pe criterii sociale , economice si ecologice.